Retourvoorwaarden webwinkel


Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Je kunt je bestelling annuleren zodat je een volledige terugbetaling ontvangt, op voorwaarde dat je bestelling of een onderdeel daarvan nog niet is verzonden. Neem contact op met onze klantenservice om de annulering te regelen. Is je item toch al vanuit Friday next naar je verzonden? Dan zal het annuleren van je bestelling leiden tot het betalen van de retourneringskosten. Zie ‘Retourkosten’ voor meer informatie.

Let op! Dit geldt niet voor gestoffeerde meubels en meubels die speciaal voor jou zijn samengesteld. Bij aankoop van zelf samengestelde meubels neemt één van onze medewerkers contact met je op en word je op de hoogte gebracht van ons retourbeleid. Daarna zal de medewerker je bestelling verwerken.

Mijn product is aangekomen maar ik ben niet tevreden.

Wil je een product retourneren of ruilen omdat je van gedachten bent veranderd over jouw order? Geen probleem, we begrijpen dat je soms van gedachten kunt veranderen wat betreft je aankoop.

Meld je retour aan via het retourformulier. Selecteer de reden van je retour, kies de gewenste bezorgoptie en breng je retour naar een pakketpunt. Betaal de retourkosten bij het pakketpunt. Je krijgt een melding als de retourzending bij ons is geleverd, wij het in behandeling nemen en wanneer je het geld weer terug krijgt.

Let op: om een product retour te sturen moet het compleet en in oorspronkelijke verpakking indien mogelijk retour komen. Zie ‘Retourkosten’ voor meer informatie.

Welke opties zijn er om mijn product te retourneren

1. Retour zenden via de post: voor al je bestellingen geldt een bedenktijd van 14 dagen nadat je het product hebt ontvangen. Binnen deze termijn kun je retourneren, mits je onderstaand stappenplan volgt:

- Vul eenvoudig het retourformulier in.

- Pak het product in: compleet, in originele staat en in de oorspronkelijke verpakking indien mogelijk.

- Print het retourlabel en retourformulier uit en lever het pakket in bij een pakketpunt en betaal daar de retourkosten.

- Je krijgt een melding als het pakket bij ons is geleverd, wij het in behandeling nemen en wanneer je het geld terug krijgt.

Wil je een product ruilen, terwijl deze niet defect is? Ruilen geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert je oude bestelling binnen de bedenktijd en geeft je nieuwe bestelling door.

2. Zelf naar de winkel brengen:

Friday next: Wil je jouw product retourneren en het zelf naar een winkel brengen? We staan bij Friday next altijd voor je klaar. Neem je factuur mee als bewijs. Zorg dat het artikel compleet is, het in originele staat is en het in oorspronkelijke verpakking is ingepakt. Bij retourneren in de winkel is het niet mogelijk om het aankoopbedrag contant uit te betalen. Het aankoopbedrag wordt binnen 14 dagen terug gestort op de rekening waarmee je de aankoop hebt gedaan.

Let op, het is alleen mogelijk accessoires in de winkel te retourneren. Kleine en grote meubels gaan terug naar ons magazijn en moeten via een bezorgdienst bij jou worden opgehaald.

Hoe retourneer ik een product dat te groot of te zwaar is om als pakket te versturen?

Neem contact op met onze klantenservice. Zij zullen je verder helpen met deze pakketten, aangezien het van het pakket zal afhangen hoe het retour gaat.  

Wat als mijn bestelling beschadigd is?

Als het product met gebreken is geleverd, verontschuldigen wij ons voor het ongemak. Al onze producten worden door middel van kwaliteitscontroles getest tijdens elke fase van het bestelproces. Ongeacht deze reeks kwaliteitscontroles worden onze producten soms in slechte staat geleverd. Defecten kunnen tijdens de productie ontstaan of als gevolg van beschadiging tijdens het transport.

Vul het retourformulier in en kies de optie "product is beschadigd". Voeg hier een paar foto's aan toe en leg eventueel uit wat er is beschadigd zodat onze klantenservice de situatie zo goed mogelijk kan beoordelen. Kies de gewenste verzendmethode en vraag je retour aan. Onze klantenservice neemt daarna contact met je op.

Zijn er aan retourneren kosten verbonden?

Retourkosten zijn altijd voor eigen rekening. Heb je verzendkosten betaald, omdat de bestelling onder de €30,- uitkwam? Dan betaal je éénmalig de retourkosten, de verzendkosten zijn dan voor onze rekening.

Wil je een bestelling retourneren die door onze transporteur is geleverd? Aan de hand van je bestelling worden de retourkosten berekend. Neem contact op met onze klantenservice.

Welke producten kan ik niet retourneren?

Sommige producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Dit geldt voor producten die door Fridaynext.com tot stand zijn gekomen in overeenstemming met jouw specifieke wensen (ook wel op maat gemaakte producten genoemd). Denk hierbij aan op jouw verzoek beklede stoelen, fauteuils, banken en kussens.

Online Outlet aankoop - afhalen bij Friday next

Heb je online een item uit onze outlet gekocht? Dan neemt een medewerker contact met je op om een afspraak te maken wanneer je het product komt ophalen. Onze medewerkers zetten jouw bestelling klaar. Lukt het niet om te komen? Bel ons en maak een nieuwe afspraak.

Neem bij ophalen van je outlet item je orderbevestiging mee. Onze medewerkers in de winkel vragen je bij het ophalen van je bestelling goed je product goed te controleren. Ben je op dat moment niet tevreden? Dan kun je meteen je bestelling retourneren. Het bedrag wordt teruggestort op je rekening. Het is niet mogelijk om het product achteraf terug te brengen.

Outlet aankoop in de winkel

Koop je een outlet item in de winkel? Dan is het niet meer mogelijk het product te retourneren.