Pet Shop: een levend wezen als decoratie

Sinds mensenheugenis zijn dieren terug te vinden in onze interieurs. Van een schapenvachtje worden we nog steeds warm en opgezette dieren zijn in menig interieur niet meer weg te denken. Veel gerenommeerde ontwerpers creëren producten direct geïnspireerd door dieren. Bijvoorbeeld het ontwerp duo Reinheimer and Rehm met hun collectie ‘Schwarm’: insecten van keramiek. Ook het Italiaanse merk Seletti lanceerde recentelijk hun lamp ‘Monkey’.

Maar een levend organisme als schilderijtje aan de muur hebben we nog niet eerder voorbij zien komen. De Waag Society, een organisatie die onbereikbare technologie toegankelijk maakt, laat je experimenteren met micro-organisme. Op de Dutch Design Week richtten zij een Pet Shop in, maar niet met de harige wezens die we gewend zijn daar te vinden. Er werden micro-huisdieren verkocht in alle kleuren en vormen, zeer geschikt als decoratie van je interieur.

Nu zullen micro-huisdieren zich over het algemeen niet zeer veeleisend opstellen, toch hebben ook zij zo hun behoeftes. Zo leeft de Spirulina het liefst ietwat teruggetrokken, terwijl de Aspergillus overal bij wilt zijn. Mycelium, vanwege het donzige uiterlijk ook wel de Golden Retriever onder de microdieren genoemd, heeft echt bewegingsruimte nodig. Via deze link kun je lezen over de eigenschappen van deze huisdieren en krijg je een richtlijn over de verzorging.

Esthetisch zijn het prachtige organische objecten die elke dag veranderen van vorm. Zeker met de juiste accessoires zijn ze een verrijking van je interieur. Welk micro-organisme wil nou niet wonen in een lijstje aan de muur?

Waag Society