Insectology

Één van de dingen die op je bucketlist moet staan als je gaat rondreizen door Azië is sprinkhaan eten op de Night Market. In Azië is insecten eten de normaalste zaak van de wereld en tevens wordt het als een toeristen attractie gezien. In Nederland is het nog een beetje taboe om insecten te eten, maar langzamerhand kruipen deze wezentjes de schappen van de supermarkt binnen.
Matilde Boelhouwer wil ons beeld over insecten in een ander daglicht stellen. Met haar afstudeerwerk ‘Insectology’, deed zij onderzoek naar de wereld van insecten. Dit heeft geresulteerd in een serie bonbons gemaakt van insecten en een serie insecten terraria. De bonbons zijn ontwikkeld als smaaksensatie en zijn bedoeld om een acceptatieproces op gang te brengen.

Om de experience af te maken, wordt de bonbon verkrijgbaar in zeven smaken – dark sprinkhaan gelei met chai tea en honing, en meelworm met witte chocolade ganache en peper – gepresenteerd op een gouden lepen. Zo heb je niet het gevoel dat je direct op een sprinkhaan zit te kauwen.
Het kan allemaal nog iets gekker, zo is het in Japan gebruikelijk om een kever als huisdier te hebben.

Vind je dit allemaal te veel van het goede en houd je insecten liever op afstand. Dan heeft Friday next een beetle geprinte Mac Book hoes van Pijama in de collectie. Zie de webshop voor meer items van Friday next.