Blue by Designers

De kleur blauw is helemaal hip en happening bij de inspirerende designers van dit moment. Vandaag een ode aan blauw, iedere tint blauw op zijn eigen manier!

Allereerst hierboven de ontwerpster Anna Badur. Anna Badur is afgestuurd aan de Design Academy in Eindhoven in 2012. Haar afstudeerrichting was Contextual Design Master. Sindsdien is ze werkzaam als zelfstandig ontwerper. We zijn een grote fan van haar serie tegels Onda. Deze serie is gecreëerd door natuurlijke processen als golfbewegingen en verdamping van het water. Deze hebben sporen achtergelaten die doen denken aan de achterblijfsels op rivieroevers na een overstroming.

EL MORO is sinds 1934 een bekende ‘Churreria’ in Mexico. Het verhaal gaat rond dat zij de meest heerlijke, authentieke en beste warme chocolademelk en churros verkopen. Nu het pand in 2015 is gerenoveerd, hebben ze naar onze mening ook het mooiste interieur! Wat een prachtig, inspirerend en licht interieur is het geworden. Hiernaast hebben ze op een hele sophisticated manier gebruik gemaakt van een grafische print op de tegels.

Zoals geschreven door de architect: “De leidraad in dit project waren de inzichten in hun familiewaarden en geschiedenis. Deze moesten blijven bestaan en een nieuwe visie krijgen. Klassieke wandtegels werden de belangrijkste bron van inspiratie, samen met de glas in lood ramen. Het kleurenpalet komt voort uit het mozaïek die het merk zijn persoonlijkheid gaf. Dit geeft een mooi contrast met een witte tint die geïnspireerd is op suiker”.

En wat dacht je van deze prachtige kaarten van Studio Jaaf? Zij heeft zich laten inspireren door schimmels. Deze kaarten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Bovenstaande blauwtinten zijn onze favorieten!